Access Bars

Wat zijn de Bars?

Access Bars® zijn 32 drukpunten op je hoofd die staan voor verschillende contexten in je leven, zoals geld, controle, creativiteit, veroudering, lichaam, sexualiteit, relaties, heling, dankbaarheid, kalmte etc…  Op deze drukpunten liggen alle gedachten, ideeën, overwegingen, beslissingen, gevoelens en emoties opgeslagen met betrekking tot die specifieke context.
Door het ‘runnen’ van de Bars wordt alle overbodige ballast, die andere mensen nog bij zich dragen, verwijdert zodat er meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en geest kan ontstaan. Dit doe je door 32 drukpunten op je hoofd heel licht aan te raken, waardoor je alle oude gedachten, gevoelens en emoties die in je lichaam opgeslagen liggen en die geen bijdrage meer zijn voor jou en je lichaam, kunt ontladen en loslaten.

Hoe ziet een Access Bars behandeling eruit?

Je houdt gewoon je kleren aan en gaat liggen op de massagetafel. We maken het geheel naar jouw wensen comfortabel, met een kussentje en een dekentje als je dat prettig vind. Je hoeft verder niets te doen of te denken. Je mag gewoon ontspannen en ontvangen. Jouw comfort staat boven aan. Je kunt je ogen dicht doen of je houdt ze gewoon open, het kan allemaal.

Als je eenmaal lekker ligt dan kunnen we beginnen en zal ik met mijn vingers verschillende punten op je hoofd aanraken (de zogenoemde bars). Dit gebeurt zachtjes en zonder druk. Door het aanraken van de bars, ontlaad je lichaam deze punten. Tijdens de behandeling kan het voor komen dat je lichamelijk lichte tintelingen in je vingers, je armen of benen ervaart. Of dat je heel slaperig wordt. Soms gebeurt het dat mensen zo ontspannen worden dat ze in slaap vallen. Dat is geen enkel probleem want de behandeling raakt daar niet negatief door beïnvloed.

Access Bars kan rust in je hoofd en lijf brengen

Elke Bars behandeling is uniek. De resultaten kunnen bij elke behandeling heel verschillend zijn.
Het gebeurd wel vaker dat cliënten na een Bars behandeling zeggen dat ze:

  • beter kunnen slapen
  • winter depressie sterk vermindert of verdwenen is
  • lichamelijke klachten vermindert of verdwenen zijn
  • beter uitgerust uit bed stappen
  • Dat chaos in het hoofd is verstilt of verdwenen is

Voor wie zijn Bars behandelingen geschikt?

Bars behandelingen zijn geschikt voor jonge kinderen tot en met hoogbejaarde mensen. Het is geschikt voor iedereen die bereid is om te ontvangen. Bars behandelingen kunnen echt een uitkomst bieden aan mensen die chaos en drukte in hun hoofd ervaren en/of veel stress hebben. Als je maar moeilijk in slaap kunt komen of veel aan het piekeren bent, kan een Bars behandeling voor verrassend goede resultaten zorgen. Ook kan de Bars behandeling veilig toegepast worden bij zwangere vrouwen. Er is bekend dat het de stress voor een bevalling kan verlichten, waardoor vrouwen ‘makkelijker’ zouden kunnen baren.

Wat is het effect en uitwerking van een Access Bars behandeling?

De uitwerking van een bars behandeling duurt ongeveer 3 tot 4 weken. Het effect van een Bars behandeling is soms direct, met waarneembare verschillen van voor en na de behandeling. In sommige gevallen is het niet meteen cognitief merkbaar (even los van het gevoel van de lichamelijke ontspanning). Soms bemerk je dus onmiddellijk verandering en soms begin je verschil te merken in de weken ná de behandeling. Elke behandeling is uniek.

De verandering is soms heel subtiel merkbaar, en soms kan het direct al grote merkbare verschillen teweeg brengen. Bijvoorbeeld omdat je ineens wel goed kunt slapen, of omdat je merkt dat het lekker stil en rustig is in je hoofd. Er zijn ook gevallen waarbij men helemaal niets bemerkt na de behandeling. Of je er nu met je brein bij kunt of niet, een behandeling zet iets in beweging. Elke Bars behandeling is uniek en kan dus verschillende en uiteenlopende resultaten teweeg brengen.

Tijdens een bars sessie kun je lichamelijke sensaties ervaren, zoals bijvoorbeeld lichte tintelingen in je vingers en ledematen. Sommige mensen zien kleuren of ervaren allerlei sensaties in hun lijf. Door de ontlading en verplaatsing van energie, kun je het ook ineens een beetje koud krijgen tijdens de behandeling. Vandaar dat je desgewenst een dekentje over je lichaam kan krijgen. Een dekentje kan overigens ook een fijn gevoel van geborgenheid geven. Eén sessie kan al levens veranderend zijn.

Ervaringen:

Ik was heel moe na de behandeling en ben al om 21.00 uur naar bed gegaan. Dit is niets voor mij maar ik had het nodig, vandaag voel ik me heerlijk rustig en ontspannen.

Wendy

Ik voel me vandaag zo energiek. Ik was de laatste week zo moe en nu voel ik zoveel energie en positiviteit. Dank je wel voor de heerlijke sessie.

Ami

Marieke nodigde mij uit voor een sessie Access Bars. Toen ze erover vertelde sprak het mij gelijk al aan: door middel van het stimuleren van drukpunten in het hoofd blokkades opheffen en de energie weer ten volste laten stromen. Ik mocht heerlijk gaan liggen op een relaxte behandelstoel, werd door Marieke toegedekt met een warme deken en ik had meteen de behoefte mijn ogen dicht te doen en volledig te genieten van wat komen ging. Marieke begon met de behandeling door zachtjes met haar vingers druk uit te oefenen op plekken op mijn hoofd. Vervolgens hield zij ze daar een tijd vast. Ik voelde meteen dat ik ontspande. Na een tijd verplaatste zij haar vingers naar twee andere plekken op mijn hoofd en ik merkte een steeds diepere ontspanning op. Mijn ademhaling werd als vanzelf dieper en rustiger en mijn hele lichaam ging steeds comfortabeler aanvoelen. Het was zo’n fijne ervaring en naarmate de behandeling vorderde ontstond er een ervaring die ik eigenlijk maar moeilijk in woorden kan uitleggen. Ik zag kleuren en vormen en was volledig los van mijn gedachten. Ze waren er niet, het was zo stil, zo leeg, alsof ik even niet mijn lichaam, mijn gedachten, of mijn gevoelens was. Ik weet dat ik meer ben dan dat en nu maakte ik ook echt contact met dit stuk van mezelf- op zielsniveau. Ik had geen tijdsbesef, maar ik was zeker niet in slaap. Ik was erbij, wakker en bewust. Toen Marieke benoemde dat ze klaar was, had ik even tijd nodig om weer ‘hier’ te komen, in een ander stuk van mijn bewustzijn. Toen ik mijn lichaam, mijn gedachten en mijn gevoelens weer bewust werd, voelde ik wat tintelingen in mijn voeten en handen. Een fijn gevoel, alsof er ruimte was ontstaan. Voor mij was dit een hele bijzondere ervaring die mij mooie nieuwe inzichten heeft gegeven. Ik ben Marieke ontzettend dankbaar hiervoor.

Melanie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *