Hypnotherapie

“……We openen de deur van je onbewuste door het kritische mechanisme heen- en geven je de suggesties voor verandering. En wanneer het in je onbewuste veranderd, dan maak je in je leven grote veranderingen. Net zo als een domino-effect….”

Wat is hypnose?

wat is hypnose

Hypnose is trance, een staat van bewustzijn waarbij je volledig geconcentreerd en in diepe ontspanning bent. Het woord is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos‘, dat ‘slaap’ betekent. Maar het is geen slaap!

En hypnose is eigenlijk… helemaal niet zo bijzonder. Want ieder mens komt wel een paar keer per dag in een staat van hypnose. Bijvoorbeeld als je gefascineerd naar een film kijkt of verdiept bent in een spannend boek, en geen notie hebt van wat er om je heen gebeurt.
Het is een staat van diepe rust, en daarom heel prettig.

Het verschil tussen hypnose en hypnotherapie

Iedereen kent het fenomeen hypnose van de televisie. Deze vorm noem je ook wel ‘showhypnose ‘. De hypnotiseur gebruikt hypnose om mensen te vermaken, puur voor de fun dus.

Wanneer hypnose op een therapeutische manier wordt gebruikt, spreek je van hypnotherapie. De therapeut gebruikt hypnose dan om je te begeleiden bij de aanpak van allerlei klachten en problemen. Het gaat hierbij dus niet om het plezier maar om het feit dat hypnose kan worden gebruikt als middel om je te verlossen van fysieke en psychische klachten.

Waarom hypnotherapie werkt
wat is hypnose

Door de toestand van verhoogde concentratie en diepe rust, krijg je gemakkelijk toegang tot je onderbewustzijn. En juist daar ligt vaak de sleutel om bepaalde problemen op te lossen: stress, vliegangst, onzekerheden, angsten, pijn, slapeloosheid. Met hypnotherapie kom je los van je vaste patronen, die je weliswaar zekerheid bieden, maar ook kunnen blokkeren.

Het ombuigen van negatieve gevoelens en gedragingen gaat makkelijker wanneer je in hypnotische trance bent. De oplossing zit namelijk in jezelf, hypnotherapie is slechts het middel om erbij te komen.

Angsten en fobieën opgelost met hypnotherapie

Hypnotherapie kan je daarom snel verlossen van psychische en lichamelijke klachten. Mensen met soms jarenlange angsten en fobieën of met een burn-out vinden vaak baat bij hypnotherapie. Meestal merk je tijdens het eerste consult al direct resultaat!

Ervaringen:

Na de eerste sessie heb ik mij minstens twee weken heel positief en goed gevoeld. Ik kijk uit naar de volgende sessie.

Willemijn

De hypnose was een bijzondere ervaring. Bij Marieke voelde ik veel vertrouwen waardoor de hypnose heel natuurlijk en veilig voelde. Na de hypnose was ik heel ontspannen. Ik kon heel goed slapen. Ik zou Marieke zeker aanraden.

Yolanda

Één reactie op “Hypnotherapie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.