Op vakantie maar dan anders

V erlang je naar meer harmonie binnen je gezin?

Tijdens een fantastisch verblijf in Portugal kunnen jij en je gezin deelnemen aan het programma “BEGRIP”.

Deze methode, bestaande uit 5 krachtige stappen, opent de deur naar een dieper begrip voor jezelf en anderen.

In ons leven maken we allerlei ervaringen mee, zowel plezierige als uitdagende momenten. Hoewel we niet altijd controle hebben over wat er gebeurt, hebben we wel de macht om onze reactie te beïnvloeden en vervolgens weer in balans te komen.

Tijdens deze unieke vakantie zullen zowel ouders als kinderen kennismaken met twee technieken, namelijk NLP (Neurolinguïstisch Programmeren) en de Axenroos. Deze technieken zullen jullie leven verrijken en een nieuwe dimensie geven aan jullie onderlinge band.

NLP biedt waardevolle inzichten in je denken, voelen en handelen, waardoor je in staat bent om gewenste veranderingen door te voeren. Ontdek de vreugde van het op een andere manier benaderen van het leven en ervaar een overvloed aan positiviteit en energie. Dit zal je transformeren en je nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden bieden om vol vertrouwen verder te gaan op je levenspad.

Het Axenroos-model vormt een veilige metafoor om moeilijke situaties bespreekbaar te maken. Onze reactie op gebeurtenissen leren we al op jonge leeftijd. Daarom is het essentieel dat we al op jonge leeftijd leren hoe we het beste kunnen reageren en beseffen dat we altijd een keuze hebben. En waar kun je dit beter doen dan binnen je eigen gezin? Binnen je gezin is er altijd iemand van wie je kunt leren. Door intensief te werken met de dieren van de Axenroos, zul je ongekende voordelen ervaren, niet alleen voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Kinderen spiegelen vaak het gedrag van hun ouders. De manier waarop ouders op hun kinderen reageren, heeft een enorme invloed op hun verdere ontwikkeling. Door open en effectieve communicatie te bevorderen, krijg je meer grip op je eigen communicatie en op die van anderen. Oude patronen worden doorbroken en er ontstaat een diepere verbinding en begrip.

Tijdens deze bijzondere vakantie komen de volgende aspecten aan bod:

B = Bewegen

Ieder gezinslid zal werken aan zijn eigen persoonlijke ontwikkeling en hulpvragen. Jullie zijn bereid om letterlijk in beweging te komen. Verandering en groei vereisen dat je uit je comfortzone stapt. Door te spelen en te bewegen, bevorder je harmonieuze ontwikkeling. Beweging prikkelt direct alle belangrijke delen van de hersenen. Door actief te bewegen, ontwikkel je tegelijkertijd je gevoel, denken en handelen.

E = Eigenheid

Tijdens deze vakantie ga je op zoek naar je eigen kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen. Door middel van gerichte oefeningen leer je jezelf steeds beter kennen. Je zult ontdekken wie je werkelijk bent en wat jou uniek maakt ten opzichte van anderen. En het mooie is dat beide aspecten waardevol zijn. Je krijgt meer inzicht in je eigenheid en vergroot je zelfvertrouwen.

G = Gedrag

Een diepgaand begrip van gedrag en gedragsverandering vormt een van de essentiële elementen om grip te krijgen op jezelf en anderen. Waar komt het gedrag van anderen en van jezelf vandaan? Zodra je dit begrijpt, kun je je bevrijden van negatieve emoties. Dit bereiken we door te werken met het Axenroos-model.

R = Relatie

Het delen van ervaringen, gezamenlijk oefenen en reflecteren helpt je om jezelf beter te leren kennen. Jullie gezin fungeert als een veilige omgeving waarin jullie elkaar kunnen ondersteunen en groeien.

I = Inzicht

Door de uitdagende oefeningen krijgen jullie gezinsleden waardevolle inzichten in wat wel en niet voor hen werkt. Jullie zullen positieve ervaringen opdoen die jullie kunnen toepassen in het dagelijks leven.Aan de hand van de dieren van de Axenroos gaan we ontdekken welk dier je graag wilt zijn (je kwaliteit), welk dier je vaak bent (je valkuil), welk dier je vaker zou willen zijn (je uitdaging) en welk dier je liever vermijdt (je allergie).

P = Praktijk

Tijdens deze onvergetelijke vakantie zullen jullie elkaar beter leren kennen, waardoor er ruimte ontstaat voor verschillende perspectieven en meer BEGRIP.

Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Als je geïnteresseerd bent, beginnen we met een online afspraak waarin we bespreken welke uitdagingen jullie als gezin ervaren. Op basis daarvan zal ik een op maat gemaakt programma samenstellen. In dit programma werken we met een TalentenCompass, dat inzicht biedt in jullie individuele vaardigheden en voorkeuren. Het TalentenCompass helpt je jezelf te ontwikkelen en het geluk te vinden dat bij je past. Dit compass kun je gemakkelijk thuis op je eigen computer invullen. Ieder gezinslid ontvangt hiervoor een uitnodiging.

Daarna plannen we samen de data van jullie verblijf. Jullie dienen zelf de vliegtickets te regelen, maar uiteraard sta ik klaar om jullie te assisteren en de meest aantrekkelijke vluchten te vinden. Ook kan ik helpen bij het huren van een auto. Bovendien is fietsen vanaf onze locatie een geweldige manier om de prachtige bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken, aangezien alles op fietsafstand bereikbaar is.

Onze locatie bevindt zich in Vila Nova de Casela, een dorpje tussen Tavira en Vila Real. Hier kunnen jullie een volledig ingericht vierpersoons appartement huren, voorzien van alle comfort en een luxueus zwembad.

Het BEGRIP-programma duurt twee volle dagen en biedt een speelse, creatieve en uitdagende ervaring. Na deze twee dagen kunnen jullie harmonieus verder genieten van een heerlijke vakantie in het prachtige Portugal.Ontdek de kracht van BEGRIP en geef je gezin de unieke ervaring van groei, begrip en verbinding. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en maatwerkprogramma dat jullie leven zal verrijken.